Режим роботи: пн-пт, 9:00-18:00
ОФІЦІЙНІ ПРЕДСТАВНИКИ


17 років

на ринку


більше

5000

проектів


800

клієнтів на обслуговуванні



Розширено інтернет-канал для сервера colocall1.effect.com.ua

05 лютого 2021 р.

Інтернет-канал підключення сервера хостингу colocall1.effect.com.ua було розширено.

Картина завантаження інтернет-каналу тепер має такий вигляд:


Сплески, які можна періодично спостерігати, - це вивантаження резервних копій (в нічний час). Навіть ці сплески створюють навантаження  40% від пропускної здатності каналу. Середнє ж навантаження каналу не перевищує 2% від його можливостей.

При завантаженні каналу на 100% сервер залишатися б доступним, але швидкість передачі даних для кожного окремого користувача була б нижчою. Тому, з метою економії, можна було б використовувати канал з меншою пропускною здатністю. Однак, ми не йдемо на компроміси щодо швидкості роботи сайтів. 

Як видно, канал має величезну надмірність, і запит інформації з сервера буде відбуватися без втрат у швидкості передачі даних. 

Сервер colocall1.effect.com.ua - це сервер для послуги "Хостинг". Сайти клієнтів, які перебувають на стандартному обслуговуванні, розміщені на окремому сервері - cloud1.effect.com.ua.

Графік навантаження мережі для сервера cloud1.effect.com.ua має такий вигляд:


Тут ми теж бачимо сплески навантаження, пов'язані з вивантаженням резервних копій. Максимальні сплески не перевищують 18% від можливостей каналу. При цьому середнє завантаження каналу становить менше 1%

Швидкість і завантаженість каналу - це далеко не єдині фактори, які потрібно враховувати, щоб домогтися максимальної швидкості роботи сайту. Точка підключення зазвичай має більше значення, ніж канал самого сервера. Дуже важлива ступінь завантаженості і швидкість роботи систем сервера - файлової системи, процесора. Але ніщо не зможе компенсувати втрати швидкості через "криво зроблений" повільний сайт. Всі фактори важливі, але грамотна архітектура сайту - це той фактор, де втрати зазвичай найбільші. Саме тому, яких би зусиль ми не докладали, на послузі "Хостинг" ми не зможемо підняти швидкість роботи сайтів до ідеальної. Водночас для сайтів, створених нами і які знаходяться на стандартному обслуговуванні, ми маємо найкращі в світі показники швидкості. І це не просто слова! Ви можете порівнювати скільки завгодно, але не знайдете сайта швидше!

<< Назад