Режим роботи: пн-пт, 9:00-18:00
ОФІЦІЙНІ ПРЕДСТАВНИКИ


17 років

на ринку


більше

5000

проектів


800

клієнтів на обслуговуванні



Однакові імена файлів в різних папках - тепер доступно!

02 березня 2021 р.

Система редагування стежить за тим, щоб створювана сторінка не перезаписувалася на  місце тої сторінки, що була створена раніше.

З тих часів, коли в системі редагування ще не було можливості створювати папки і підпапки, це досягалося завдяки правилу: "Назва файлу повинна бути унікальною!".

Система допрацьовувалась і розвивалася. Зараз в ній можна створювати папки і підпапки. Але дотепер правило залишалося незмінним: "Назва файлу повинна бути унікальною!".

І ось що іноді могло відбуватися:

1. Для сайту з російською та українською мовними версіями створимо 2 сторінки:

      Російська сторінка: "Компания"
      Українська сторінка: "Компанія"

      Зберігати сторінки будемо у відповідні папки /RU/ і /UA/. 

2. Перевіримо, як збереглися сторінки:


Російська сторінка

Українська сторінка

Як бачимо, до імені файлу української версії сторінки доданий символ "1". Це було необхідно, щоб зробити ім'я файлу винятковим, і є даниною правилу - "Назва файлу повинна бути унікальною!".

Така поведінка системи редагування була вкрай важливою, коли всі сторінки зберігалися в одній папці. Але сьогодні система редагування дозволяє створювати безліч папок і підпапок, тому правило "Назва файлу повинна бути унікальною!" стало застарілим і неактуальним. Зараз його замінено на сучасне і актуальне правило: "В одній папці не може бути двох файлів з однаковими іменами!".

Тепер, провівши експеримент, описаний вище, ми отримаємо однакові імена файлів в двох різних папках:


Російська сторінка

Українська сторінка

Здебільшого символ "1" в адресі сторінки не має значення. Та й статися подібне могло тільки при дуже схожих назвах сторінок. Але все ж таки подібна поведінка могла створити певні незручності для когось та перешкодити отриманню гарної адреси сторінки. Тепер такого не трапиться!

Оновлення вже впроваджено для всіх сайтів, які перебувають на обслуговуванні. Також по-новому системи редагування буде поводитись на всіх нових сайтах.

<< Назад